Overslaan en naar de inhoud gaan

ED turnt product om tot digitale service

Het Brusselse Electronic Design International (EDI) is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en de fabricatie van elektronica, waaronder oproepsystemen voor rust- en verzorgingstehuizen. Het basisproduct is een toestel dat gebruikt wordt door residenten en zorgpersoneel om oproepen te doen en interventies te loggen.

 

Het management van EDI speelde enkele jaren geleden met het idee om van het oproepsysteem dat aanwezig is in elke kamer, een hub te maken voor alle lokale interventies en alarmeringen, en dit niet alleen in een context van een woonzorgcentrum, maar ook in serviceflats en privéwoningen. In samenwerking met Sirris en met de steun van Innoviris werd hiervoor een O&O-project opgezet. Hierbij werd de architectuur van het product grondig herwerkt. Het centrale deel van de oplossing is niet langer het toestel, maar een digitale service.

Digitale omwenteling

Het hart van het systeem is een cloud-ondersteund digitaal alarmerings- en interventierapporteringsplatform. Hiervoor werd gebruik gemaakt van state-of-the-art technologie zoals cloud-diensten, lokale netwerktechnologieën en interfaces voor mobiele applicaties.

 

Het bedrijf is ondertussen een warme aanhanger van de API-economie (d.i. focus op de core-business, de rest wordt via links naar API's - 'application programming interfaces' - gebouwd) en van open-source technologie, die zelfs benut wordt voor de hardware van het bedrijf. De hardware van ED linkt eenvoudig met sensoren van derde partijen, de integratie met applicaties van bijvoorbeeld zorginstanties is een centraal punt van de oplossing. Kortom een schoolvoorbeeld van digitale innovatie in een traditionele context.