Overslaan en naar de inhoud gaan

L&D Jet Techniek ontwikkelt nieuwe opspantechniek voor hybride bewerking

L&D Jet Techniek is gespecialiseerd in mechanische bewerkingen via waterstraalsnijden. Deze techniek is geschikt om grote producten op een snelle manier op de juiste maat te brengen. Praktisch elk materiaal kan ermee gesneden worden. Ook bij vezelversterkte composieten wordt dit toegepast, omdat met de techniek het optreden van delaminatie kan vermeden worden. Voor bepaalde vormelementen - bijvoorbeeld waarbij niet door het hele materiaal gesneden moet worden - is waterstraalsnijden echter niet voldoende.

Hybride machine

L&D Jet Techniek heeft daarom een hybride machine in werking genomen die frezen en waterstraalsnijden kan combineren. Dit laat toe om de voordelen van beide technologieën te combineren in één opspanning. De firma kan op die manier efficiëntie, snelheid en maximale productkwaliteit combineren.

 

In een innovatieproject samen met Sirris heeft het bedrijf een nieuwe opspantechniek voor deze stukken uitgewerkt en onderzocht in welke situatie men moet opteren voor welk van de twee technologieën. Sirris heeft hierbij de nodige ondersteuning geboden.