Overslaan en naar de inhoud gaan

Stillemans zet versneld nieuwe producten in nieuwe markten

Stillemans kent een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor onder meer de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting.

 

Deze nieuwe bouwproducten moeten vanzelfsprekend aan een andere regelgeving voldoen op het vlak van duurzaamheid, energie-impact, labeling, ontwerp, veiligheid, materiaalkeuze, certificering, … dan het bestaande productgamma. Stillemans deed hiervoor een beroep op Sirris en Agoria. Via een kort bezoek van een expert konden snel de juiste regelgeving en normen geïdentificeerd worden, die van toepassing zijn voor de specifieke producten, toepassingen en markten. Hiervoor werden de Eco-compliance tools gebruikt.

 

Zo werd er ook een goede wisselwerking opgezet. Stillemans heeft snel en gericht de vereiste info verkregen en kan nu zelf vervolgstappen zetten. Catherine Stillemans: “Deze tools kunnen zeer nuttig zijn als je volledig nieuwe producten (en nieuwe markten) benadert en in het bijzonder voor kmo’s met een beperkt budget voor productontwikkeling. Een ondersteuning bij de opstart van nieuwe projecten is zeker een troef. Anderzijds kijk ik uit naar de tool waarbij we altijd up-to-date blijven met betrekking tot de wetgeving die op onze producten van toepassing is en die wijzigingen in regelgeving voor onze producten eens per kwartaal meldt. Voor ons brede productgamma zou dat wel heel wat werk besparen en risico’s op ‘none compliance’ verder reduceren.”

 

Sirris en Agoria konden op basis van deze ervaring de tools nog verder verfijnen en bijsturen. Zo werden de definities verder verduidelijkt om een verkeerde interpretatie van de vraagstellingen maximaal te voorkomen en werden ook toepassingsgebieden (geografisch, productgroepen,…) voor de geselecteerde regelgeving explicieter verwoord.