Schat uw bewerkingskosten binnen Industrie 4.0

Iedereen kijkt naar 'Industrie 4.0' en is druk in de weer met digitaliseren: machines connecteren, dashboards maken, sensoren integreren, ... We stellen echter vast dat in deze trajecten de basis, het bewerkingsproces op zich, vaak als secundair beschouwd wordt of zelfs helemaal uit het oog verloren. Productiviteit wordt in eerste instantie behaald door performante bewerkingsprocessen. Daarom willen we in een webinar-reeks basiskennis rond verspanende operaties opfrissen, om van daaruit de link te leggen met de '4.0' of digitale evolutie.

Veel bedrijven, waaronder ook heel wat bedrijven met een metaalbewerkende activiteit, streven naar Industrie 4.0, of een vergaande digitalisering van de productie. Echter, digitaliseren zal zicht geven op de mogelijkheden om de (verspanings)processen te optimaliseren, maar is op zichzelf niet de oplossing.

Digitale succesverhalen zien we verschijnen bij ondernemingen die in eerste instantie hun (verspanings)processen goed beheersen, van programmering tot spaan. Daarom organiseren we opnieuw een reeks van korte webinars, die vanuit de basiskennis van verspaning de link te leggen met succesvolle digitalisering.

In het eerste webinar op 3 september geven we een overzicht van methoden om bewerkingskosten in te schatten met behulp van procesdata. Dit kan zowel op basis van diepgaande proceskennis met behulp van machine learning technieken als ondersteund door softwarepakketten. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Bepaal welke methode best bij uw onderneming of producten past.

Deelname aan het webinar kan kosteloos maar inschrijven is verplicht.