Speciale dag voor kmo’s tijdens Patent Knowledge Week

Wilt u weten wat octrooi-informatie voor u kan doen? Wanneer en hoe moet u de IE-middelen van uw kmo uitbesteden? Hoe kunt u zelf een octrooionderzoek uitvoeren? Nood aan inspirerende succesverhalen? Sirris nodigt u uit op deze nieuwe conferentie over octrooi-informatie, waaraan we ook bijdragen. De inschrijving gratis is.

De Patent Knowledge Week, die in de plaats komt van de jaarlijkse octrooi-informatieconferentie van het EOB (Europese Octrooibureau), is een nieuw, vierdaags, digitaal evenement dat de verspreiding van octrooi-informatie en de totstandbrenging van octrooikennis bevordert.

De Patent Knowledge Week vindt plaats van 2 tot en met 5 november en richt zich dankzij het digitale formaat op specialisten op het gebied van octrooi-informatie, maar ook op een nieuw en wellicht minder ervaren publiek, zoals kleine en middelgrote ondernemingen. Iedereen die zijn toekomstige beslissingen wil baseren op een goed begrip van octrooikennis, zal het waarschijnlijk interessant vinden.

De eerste dag van de Patent Knowledge Week 2021 zal in het bijzonder gewijd zijn aan het MKB met onderwerpen als:

  • De economische aspecten van octrooi-informatie
  • Key takeaways uit innovatie-casestudies
  • Zoeken naar de stand van de techniek en basisstatistieken van octrooien met Espacenet - casestudy
  • Opvolging en onderzoeken naar de freedom-to-operate met Global Patent Index - casestudy met een bedrijf in medische toestellen
  • Onderzoeksresultaten: Obstakels en succesfactoren bij het gebruik van octrooikennis
  • In-house of externe octrooi-informatiediensten?
  • Trendmonitoring - hoe doe je dat zelf?
  • Gebruik van het Unitair octrooi voor het MKB

De Octrooicel van Sirris zal op 2 november om 14:10 een sessie houden over de PATLIB-centra, de diensten die zij kunnen aanbieden en hoe te beslissen of octrooionderzoek intern mag worden uitgevoerd of dat een beroep moet worden gedaan op deskundigen.

Interesse? Schrijf u hier in!

Voor al uw vragen rond intellectuele eigendom staat de Sirris Octrooicel tot uw dienst.