Overslaan en naar de inhoud gaan

De intelligente serre: ontworpen door PlantHive, geoptimaliseerd door Sirris

Sirris optimaliseert het intelligente serre concept van PlantHive met het oog op de serieproductie ervan.

In huis klein fruit, groenten en kruiden telen in een design serre die zelf het licht en de irrigatie regelt? Dat doet het door PlantHive ontwikkelde concept. De Belgische startup heeft een hydrocultuur serre uitgedacht waarin planten groeien op een substraat zonder aarde, beschut tegen insecten en slecht weer. Een binnentuin die niet alleen esthetisch is: ook de smaak is er van de partij. Sirris heeft aan dit kleine mirakel meegewerkt door het concept te optimaliseren voor serieproductie.

  • PlantHive heeft een intelligente salonserre uitgedacht.
  • Sirris heeft het project op industrieel gebied geconceptualiseerd en geoptimaliseerd.
  • PlantHive is klaar voor de volgende etappe: de crowdfunding campagne die de nodige voorfinancieringen moet opbrengen.

 

PlantHive is een startup die actief is in de hydrocultuursector: de bovengrondse teelt van planten, op een neutraal en inert substraat. Voordeel van de techniek: een totale beheersing van het groeiproces die de optimalisering van de groeitijd en van de smaakeigenschappen mogelijk maakt. 

PlantHive is bij Sirris komen halen wat er nog ontbrak om zijn project te ontwikkelen: knowhow in de industrialisatie. 

Een concept… en daarna?

Het concept was aanlokkelijk en het eerste door de jonge ontwerpers gemaakte pre-industriële prototype had zijn sporen verdiend. Nu moest men er nog in slagen in grote hoeveelheden en aan een bepaalde kostprijs te produceren. Voor deze industrialisatiefase is PlantHive te rade gegaan bij Sirris. 

Geoptimaliseerd voor de productie

Met het oog op de industrialisatie heeft Sirris het product herontwikkeld. De ingenieurs hebben de stukken hertekend om ze te optimaliseren inzake productiekosten en gemakkelijke assemblage. Ze hebben de elektronische aspecten, de opstelling van de sensoren, de LED-verlichting en andere elementen grondig bestudeerd. Op deze basis hebben ze de technische specificaties van de verschillende stukken opgeschreven en de productiekost geëvalueerd. 

Op naar de financiering

Met de sterke troef van een op grote schaal maakbaar product in handen, kon de startup zijn business model uitwerken en leveranciers aanspreken met duidelijke technische specificaties. Zodoende kan PlantHive zich voorbereiden voor de volgende stap: de lancering van de crowdfunding campagne om zo een voorverkoop te realiseren die de start van de productie zal financieren.