Overslaan en naar de inhoud gaan

Een compacte relaxatiebril voor Psychomed

Psychomed is erin geslaagd om audiovisuele relaxatietechnologieën te integreren in een brilmontuur. Sirris hielp het bedrijf om het draagbare relaxatieapparaat zo compact mogelijk te maken.

Uitdaging | Compact draagbaar relaxatieapparaat

Psychomed is gespecialiseerd in stressmanagementtechnologieën. Het bedrijf brengt al jaren therapeutische audio-opnames op de markt, en kwam zo op het idee om zijn audiovisuele stimulatoren te integreren in een draagbaar relaxatieapparaat. Bleef de vraag hoe Psychomed het audiosysteem, de micro-optica en de elektronica kon combineren in een zo compact mogelijk relaxatiesysteem.

Oplossing | Uitdokteren prototypes en strategie

Met de hulp van Sirris slaagde Psychomed erin zijn innovatieve idee concreet vorm te geven. Sirris tekende voor de ontwikkeling en productie van de prototypes voor de monturen en de coating. Vervolgens tekende het de matrijzen uit om het product te industrialiseren. Het kenniscentrum dokterde ook een strategie uit om de componenten in een zo compact mogelijk systeem te integreren en te monteren. Met de ontwikkelde prototypes en strategie kon Psychomed aan de slag.

Resultaat | Intelligente PSiO-bril

In september 2012 bracht Psychomed de eerste draagbare relaxatiesystemen op de markt. Vandaag biedt de PSiO-bril een relaxerende combinatie van kleurstimulatie, pulserende geluiden met een specifieke frequentie, muziek en stemopnames – volledig afgestemd op eventuele stress bij de gebruiker.