Overslaan en naar de inhoud gaan

I-Movix zoomt in op ergonomische camerabehuizing

Voor het design van een compacte, ergonomische en onderhoudsvriendelijke camerabehuizing deed I-Movix een beroep op Sirris. Trial & error leverde de succesvolle X10-camera op.

Uitdaging | Compact design met oog voor onderhoud en koeling

I-Movix ontwikkelt digitale camera’s voor ultraslowmotionbeelden van hoge kwaliteit, die onder meer bij sportuitzendingen worden ingezet. Voor zijn nieuwste camera zocht het bedrijf naar compacte oplossingen om de componenten vlotter te onderhouden en de elektronica efficiënt te koelen, via een thermisch geoptimaliseerde camerabehuizing.

Oplossing | Gemengde fabricagetechniek

Na een eerdere samenwerking in 2008, klopte I-Movix hiervoor bij Sirris aan. Met behulp van een thermische camera en sensormetingen werden eerst de warme zones opgespoord. Voor een optimale plaatsing van de ventilatoren, volgde ook een thermische simulatie.

Met het oog op de look van het systeem, werd een gemengde fabricagetechniek toegepast. Voor bepaalde structuurelementen werd gekozen voor vacuümgieten, de kap zelf werd vervaardigd uit aluminiumplaat. Daarbij speelde de ergonomie van het geheel een belangrijke rol, samen met een goede bereikbaarheid van de componenten.   

Resultaat | Van prototypes tot succesvolle camera

Uiteindelijk werden vijf prototypes in kwalitatief materiaal gegoten en in het veld gebruikt. Alle ontwikkelingen verliepen volgens een strak tijdschema. De nieuwe X10-camera presteert uitstekend en is een groot succes. Intussen is I-Movix al nieuwe projecten gestart met Sirris.