Overslaan en naar de inhoud gaan

NLMK Clabecq en Sirris brengen optimale freescondities in kaart

In Ittre, bevindt zich de zogeheten Clabecq-site – het voormalige Forges de Clabecq – van staalproducent NLMK. De fabriek produceert voornamelijk dunne staalplaten voor de energie- en transportsector, de mijn- en scheepsbouw en de bouwindustrie, maar bedient ook nichemarkten voor onder meer slijtvast staal en hoogsterktestaal. Om haar manier van werken en haar klantenservice verder te professionaliseren, deed de Belgische NLMK-site in 2015 een beroep op de Precision Manufacturing-expertise van Sirris.
  • Professionalisering van klantenservice
  • Arbeidsintensieve slijtagetesten: alle parameters simultaan meten en correct interpreteren
  • Datasheet om voorspellend te werken en gereedschapsbreuken te voorkomen
     

NLMK Group is een toonaangevende, internationale staalproducent met hoofdkantoor in Rusland. In het Waals-Brabantse Clabecq specialiseert de Belgische site van het staalbedrijf zich onder meer in de productie van dunne staalplaten, slijtvast staal en hoogsterktestaal. 

“Samen met NLMK onderzocht Sirris de ideale bewerkingsomstandigheden voor verschillende staal- en gereedschapstypes.”

Klantenvraagstukken oplossen

Wat is het optimale frees- of bewerkingsgereedschap voor dit type staal? Wat zijn de beste snijcondities voor deze staalsoort? Dergelijke klantenvragen krijgt NLMK Clabecq aan de lopende band. Het antwoord hangt af van vele factoren: het soort staal, het type frees – zo kan het aantal tanden en groeven sterk variëren naargelang de frees – de snijsnelheid, het snijoppervlak ... Om de klantenservice bij dit soort vragen te optimaliseren, gingen NLMK Clabecq en Sirris de analytische toer op. Het doel? De optimale snijcondities in één datasheet, om mee te geven aan de klant.

Slijtagetesten, een huzarenwerk

In nauwe samenwerking met NLMK Clabecq onderzocht het Precision Manufacturing-team van Sirris de mogelijke snijcondities voor één type staal en twee gereedschapstypes. Daarbij werd een Franse norm voor staalbewerking in acht genomen, de norm die wereldwijd als standaard geldt. Voor tal van parameters – techniek, kracht, snelheid enzovoort – werd de slijtage van het freesgereedschap opgevolgd. Een arbeidsintensief proces waarbij alle parameters simultaan werden gemeten. Nadien volgde nóg een huzarenwerk: de correcte interpretatie van een veelheid aan slijtagestatistieken.

Voorspellende datasheet

Maar het werk loont zijn meester. Voor de geanalyseerde staal- en gereedschapstypes beschikt NLMK Clabecq nu over een voorspellende datasheet. Wat is de levensduur van freesgereedschap x of y wanneer je de snijsnelheid verhoogt of verlaagt, of een ander type staal bewerkt? Welke kosten of besparingen brengen die beslissingen met zich mee? Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van klantenvragen die het staalbedrijf nu efficiënt kan beantwoorden. Ook om de levensduur van gereedschap te optimaliseren, is de datasheet een schat aan informatie. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van maximale snijnelheidsgrenzen om gereedschapsbreuken te voorkomen.