Synergie vakbeurzen brengt advanced prototyping en industrial production technology van a tot z

In Industrie 4.0 zijn ontwerpen en maken nauw met elkaar verbonden. Dit is het uitgangspunt van de fusie tussen de vakbeurzen Prototyping Xpo en MNE tot één beurs voor de volledige waardeketen, van innovatief ontwerpen in kleine volumes tot series produceren en vermarkten. Prototyping-MNE, waaraan ook Sirris deelneemt, vindt plaats op 5 en 6 februari in Kortrijk.

Prototyping Xpo - de Belgische netwerkbeurs voor ontwerp & prototyping van industriële componenten en producten - en MNE - het Machineering Network Event, beurs voor de maaktechnologie en machinebouw - bundelen dit jaar voor het eerst hun concepten, troeven én kennis tot één beurs waar de volledige waardeketen aan bod komt. Doelgroep is de maakindustrie, metaal- en kunststoffenbewerking, machine- en apparatenbouw.

Tijdens de beurs kunnen C-levels, afdelingshoofden uit engineering en industrieel ontwerp, productie, maintenance, kwaliteitszorg, assemblage en supply chain in één beursbezoek 180 exposanten leren kennen met technologie, machines en oplossingen voor het slim ontwerpen, engineering, prototypen, maken en vermarkten van industriële producten, hightech systemen en componenten. De brug tussen ontwerpen en industrieel produceren is hiermee compleet.

Randprogramma

Bovendien kunt u nieuwe inzichten opdoen en kennis delen via het uitgebreide randprogramma. Zowel exposanten als bezoekers hebben gratis toegang tot diverse netwerk- en inspirerende sessies binnen de thema's 'ontwerpen', 'engineering', 'productie' en 'digitalisering'.

Tijdens negen expert classes worden engineering- en productieteams ondergedompeld in het futureproof ontwerpen, prototypen en produceren. CEO’s en CTO’s komen getuigen over hun aanpak van nieuwe uitdagingen en transformatie. In samenwerking met Howest brengen bekende industriële designers inspiratie met concrete use cases. De keynote is voorbehouden voor Pascal Coppens, China-specialist en auteur van 'China’s New Normal'. Verder op het programma staan 16 'use case pitches'. Via korte uiteenzettingen maken bezoekers kennis met diverse bedrijven en technologieën aan de hand van concrete referentiecases rond uiteenlopende topics.

Onder de noemer 'Café 3D: highly addi(c)tive' bundelen Flam 3D en de beursorganisatie hun krachten om al uw AM-gerelateerde vragen te beantwoorden. Verder is er een 3D-expo met 10 geprinte topstukken en worden er diverse begeleide rondleidingen georganiseerd.

Breinbreker

Sirris zal aanwezig zijn op de gezamenlijke stand van Fabrieken van de Toekomst (standnummer: 476) en de focus leggen op '4.0 Made Real', met als insteek een set instructies om operatoren te ondersteunen. Concreet zal het gaan om een 3D-breinbrekerpuzzel, die aantoont dat operatorondersteuning via digitale instructies een absolute meerwaarde is in het correct en snel uitvoeren van bijvoorbeeld montagetaken.

Meer info over Prototyping + MNE 2020 in Kortrijk Xpo vindt u hier.