Team Up call brokerage event focust op gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen

Na een succesvolle eerste editie gewijd aan kunstmatige intelligentie, komt er een tweede editie van het Innoviris Team Up programma. Het onderwerp van de Team Up-bijeenkomst voor 2018 zal zijn 'Distributed and Decentralised Systems, the power of networks'. Het matchmaking event voor deze Team Up vindt plaats op 3 mei.

Dankzij de technologische vooruitgang vindt er wereldwijd een verschuiving plaats van gecentraliseerde systemen naar gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen. Terwijl gecentraliseerde systemen al hun processen op één plaats afhandelen, splitsen gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen de procesverwerking over een netwerk van (een potentieel groter aantal) kernen die nauw met elkaar samenwerken.

Het meest iconische voorbeeld van dergelijke systemen is de blockchain, maar de aan gang zijnde verschuiving weg van gecentraliseerde systemen gaat veel verder. In veel sectoren is men gekomen op of zelfs voorbij het scharnierpunt waar meer gedecentraliseerde en gedistribueerde systemen op efficiënte wijze nog kunnen concurreren zowel in functionaliteit als in doelgerichtheid.

Team up om te helpen

Een gedistribueerd en gedecentraliseerd systeem kan concurrentieel een voordeel zijn ten opzichte van bestaande gecentraliseerde oplossingen. Ze bieden een grotere schaalbaarheid, een grotere veerkracht en andere toepassing-specifieke voordelen. Anderzijds zijn zij complexer te beheren, geven zij aanleiding tot beveiligingsbezwaren en stellen zij andere uitdagingen die wij op het Team Up 2018 event  kunnen aanpakken.

Team Up heeft tot doel de samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te bevorderen. Het programma omvat actieve deelname van zowel academici als van industriële teams met als doel kennis te versterken, intellectuele eigendom over te dragen van het academisch onderzoek naar de industrie en er prototypes van te maken die tot nieuwe zakelijke kansen leiden. Dankzij Team Up zullen bedrijven de kennis verwerven die ze missen of nodig hebben en deze integreren volgens de regels van de kunst, terwijl academici gebruik maken van praktijkgevallen om de bevindingen eruit toe te passen.

Voor Team Up 2018 is elk project welkom dat enigszins vorm geeft aan spreiding of decentralisatie. 
Het project mag slaan op een systeem als geheel of focussen op een afzonderlijk element ervan. De bijeenkomst is niet beperkt tot alleen ICT.

Wenst u deel te nemen aan het ‘Team Up matchmaking event’, georganiseerd door Innoviris en Sirris, op 3 mei a.s.? Lees hier verder en schrijf u in !