Trillingen vermijden in verspaningsprocessen in een Industrie 4.0-context

Industrie 4.0 staat voor een vergaande digitalisering van de productie en is voor veel bedrijven vandaag een streefdoel. Ook bedrijven met een metaalbewerkende activiteit. Digitaliseren, standaardiseren, automatiseren, ... vereisen echter eerst en vooral efficiënte en gecontroleerde verspaningsprocessen. Via een webinar-reeks frissen we de basiskennis op en linken deze aan de digitale evolutie. Na het webinar over gereedschapsslijtage hebben we het nu over hoe we trillingen kunnen vermijden in verspaningsprocessen.

Iedereen kijkt naar ‘Industrie 4.0’ en is bijgevolg druk in de weer met digitaliseren: machines connecteren, dashboards maken, sensoren integereren, etc. We stellen echter vast dat in deze trajecten de basis - het bewerkingsproces op zich - vaak als secundair wordt beschouwd of zelfs helemaal uit het oog verloren. Productiviteit wordt in eerste instantie behaald door performante bewerkingsprocessen. Sirris organiseert daarom een reeks korte webinars rond de basiskennis van verspanende operaties, om deze op te frissen en van daaruit de link te leggen met de ‘4.0-’ of digitale evolutie.

Het belang van trillingen vermijden (en hoe u dat doet)

In het tweede webinar duiken we dieper in op de problematiek van het optreden van trillingen tijdens het bewerkingsproces. Het verspanen is een samenspel van machine, werkstuk en procesparameters. Tijdens de bewerking treden allerlei trillingen op. Het is belangrijk om deze te beheersen en zo een garantie te bieden op een beperkte gereedschapskost en producten binnen de gevraagde kwaliteit. We gaan in dit webinar de theorie en praktijk overlopen, zodat u een zicht krijgt op hoe u dit probleem kan aanpakken. Dit webinar vindt plaats op 7 mei.

Deelname aan het webinar is kosteloos maar inschrijven is vereist. Interesse? Lees meer over dit webinar in onze agenda!