Verbeter de kwaliteit van industriële messen via materiaalkeuze

Industriële messen worden voor heel wat processen ingezet. Hun levensduur is sterk afhankelijk van de toepassing. Op vraag en met de nodige input van bedrijven ging dit jaar het COOCK-project QualiKnife, dat de kwaliteit en levensduur van industriële messen wil verbeteren, van start. Dit door zich te verdiepen in de cruciale parameters In een eerste artikel in een reeks behandelen we het eerste aspect: materiaalkeuze van de messen.

In de technologische industrie worden voor vele processen industriële messen gebruikt. Het gaat hierbij over snij-, knip- en ponsgereedschappen, meestal vervaardigd uit hoogwaardige staalsoorten en thermisch behandeld om de sterkte en de weerstand tegen slijtage te verhogen. De levensduur van deze messen is sterk afhankelijk van de toepassing en het materiaal dat ermee gesneden wordt. Het toepassingsgebied van industriële messen is ongetwijfeld zeer breed. Messen voor kunststof en papier ondergaan andere belastingen dan messen die staalplaat snijden. Zo worden bijvoorbeeld in kunststof en composieten dikwijls harde deeltjes of vezels verwerkt. Deze additieven zijn echter nefast voor de snijmessen omdat ze de slijtage verhogen. Hierdoor is een vroegtijdig herslijpen of vervanging van de messen noodzakelijk. Bij metaalproducten vormen de hogesterktestalen een vergelijkbaar probleem.

Het 'Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreidings- (COOCK-) project' QualiKnife wil een oplossing bieden door in te spelen op drie belangrijke parameters voor messen: het materiaal, de behandeling van het oppervlak en van de kern. In de komende maanden belichten we voor u in een uitgebreid artikel telkens één aspect van de kwaliteit van messen. We starten met materialen.

Materiaalkeuze

Uiteraard is de materiaalkeuze van het substraat één van de belangrijke parameters bij het gebruik van industriële messen. In de meeste gevallen bestaat het substraat uit staal. Hiervoor bestaan diverse subgroepen met elk hun typische eigenschappen. In dit eerste artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten staal die in aanmerking kunnen komen voor messen, met inbegrip van het aspect kostprijs. Nieuwe staalsoorten zoals poedermetallurgische (PM) stalen kunnen bijvoorbeeld bijdragen tot de verhoging van de standtijd en een oplossing bieden voor vele snijproblemen.

Lees het diepgaande artikel over materiaalkeuze voor industriële messen op Techniline, of download het hier!

In een volgend deel zullen we de mogelijke warmtebehandelingen bespreken die op messenstaal kunnen toegepast worden om de vereiste eigenschappen (hardheid, taaiheid) te bekomen.

Het project QualiKnife rond de verbetering van industriële messen kwam tot stand met de financiële steun van de VLAIO.

Tags: