Verdiep u in automatisering van uw laswerk

Heeft u interesse om een laswerk (gedeeltelijk) te automatiseren binnen uw bedrijf? Wilt u kennis delen, ervaringen uitwisselen en zo leren van andere bedrijven?  Wilt u weten hoe anderen het verschil maken, hun toekomst zeker stellen? Het Belgisch instituut voor Lastechniek (BIL) organiseert samen met Sirris een coachingtraject dat naadloos bij uw noden aansluit.

Deze samenwerking tussen Sirris en BIL, waarbij nieuwe technologieën, ervaringen en ideeën worden uitgewisseld, creëert vertrouwen, waardoor de deelnemende bedrijven uit elkaars ervaringen leren en zo sneller kunnen groeien.

Vier groepssessies

De groepscoaching bestaat uit vier praktische, interactieve sessies, elk met focus op een specifiek deelthema: nabewerken na he lassen, larobot, lasrobot/lascobot en lasmallen.

Tijdens de sessies wordt een overzicht gegeven van de evoluties van het betreffende thema en wordt van u verwacht te vertellen hoe het betreffende thema (indien van toepassing) binnen uw bedrijf verloopt, wat goed lukt, waar u tegenaan loopt en welke vragen u heeft.

Andere aanwezigen - de experts van BIL en Sirris en andere deelnemende bedrijven - kunnen u de juiste richting uitsturen, kritische vragen stellen of hulp aanbieden. Daarnaast verzorgen BIL en Sirris praktische en theoretische input om u te laten bijleren, te inspireren en de discussies aan te zwengelen.

Format

De groepscoaching bestaat uit een gesloten groep van 10 à 12 bedrijven. De vier groepssessies zullen zo mogelijk op locatie plaatsvinden met een demo of een workshop. Eén medewerker van uw bedrijf moet de vier sessies bijwonen. U kiest om sommige collega’s extra af te vaardigen in functie van het besproken topic. U krijgt daarnaast ook individuele begeleiding rond de behandelde topics (2 à 3 halve dagen) door BIL of Sirris.

De groepssessie rond lasautomatisatie start op 6 mei 2021. Meer info vindt u in onze agenda.

Deze groepscoaching maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Dit gebeurt onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Tags: