Versterking digitaal aanbod van Belgische bedrijven

Hoe werkt u een digitaal aanbod voor uw bedrijf (verder) uit? Een vraag waarmee heel wat bedrijven worstelen. Sirris werkte samen met Agoria drie initiatieven uit om hen daarin te ondersteunen. Vanuit onze jarenlange ervaring met start-ups begeleiden we kmo’s om een digitaal aanbod succesvol uit te werken.

Belgische bedrijven hebben al veelbelovende stappen gezet op het vlak van digitalisering. Toch kampen bedrijven uit de eerder traditionele industrie nog met heel wat uitdagingen. Velen starten met het inzetten van digitale technologieën voor het verbeteren van hun operationele efficiëntie. Maar digitalisering draait om veel meer dan enkel het optimaliseren van interne processen. Het biedt perspectief op nieuwe inkomstenstromen en businessmodellen. Daarop focust dit aanbod.

Van product naar dienst

Onze economie verschuift steeds meer van een product naar een dienst. Met praktische tips helpen we bedrijven om deze nieuwe wereld te begrijpen en toe te passen. Via een masterclass, een groepscoaching of een lerend netwerk zetten Sirris en Agoria bedrijven op weg om een digitaal aanbod uit te werken. Door deel te nemen aan de initiatieven kunnen bedrijven sneller bestaande innovaties oppikken en ze naar de markt brengen, ook al zijn ze niet meteen een voorloper op het vlak van vernieuwing. Bovendien stellen ze zich competitiever op. Met een digitaal aanbod hoeven bedrijven weinig geld uit te geven om toch veel gebruikers te bereiken. Tegelijk heeft de klant het gevoel dat die digitale service enkel voor hem is bedoeld.

Sirris heeft heel wat kennis en expertise opgebouwd rond de verschillende mogelijkheden in de digitale transformatie die bedrijven kunnen doorlopen.

VLAIO Industriepartnerschap

De drie initiatieven zijn ontstaan uit het VLAIO Industriepartnerschap, een groep van 17 partners die een gevarieerd pakket aanbieden rond drie thema’s: digitalisering, duurzaamheid en industrie 4.0. Agoria en Sirris vullen elkaar als organisatoren van dit partnerschap perfect aan: Agoria heeft een brede kijk op het bedrijfsveld en weet welke noden er zijn, Sirris bezit de vakkennis om digitale mogelijkheden te vertalen naar een traditioneel landschap.

De initiatieven gepland binnen dit Industriepartnerschap, om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie zijn de masterclass 'Ontwerp een digitale dienst', de groepscoaching 'Digitaliseer uw product of dienst' en het lerend netwerk 'Impact van digitalisering op business model. Interesse in één van deze initiatieven? 
Hier leest u er meer over!


 
#industriepartnerschap #sterkondernemen