Women in big data, ook bij Sirris!

Onze maatschappij is divers. Dit betekent dat de data die eruit gehaald wordt, via algoritmen verwerkt en gebruikt dit ook is. Daarom dienen de teams die ermee aan de slag gaan eveneens divers te zijn. Vrouwen nemen in big data dus een belangrijke plaats in en dat hebben we ook hier geweten, in België én bij Sirris!

Onze samenleving wordt steeds meer datagedreven. Data wint aan waarde voor bedrijven en is de drijvende kracht achter innovatieve opkomende diensten en toepassingen. Data is eveneens de nieuwe grondstof van de economie van morgen en een belangrijke troef om de eigen concurrentiepositie te verbeteren.

De gegevens die overal worden gegenereerd en verzameld, worden verwerkt en bewerkt door algoritmen. In het komende decennium zullen we dagelijks ervaren hoe algoritmen steeds meer ons leven en dus de maatschappij zullen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat noch het algoritme, noch de gegevens vooringenomen zijn. Eén manier om die valkuil te vermijden is door aan de slag te gaan met diverse teams. Een diverse organisatie vormt een afspiegeling van de maatschappij en omgeving waarin ze gedijt en afhankelijk van is. En dus is het niet alleen logisch maar ook noodzakelijk dat onze diensten, producten, algoritmen en data gecreëerd en ontworpen worden door diverse teams. Data is dus een zaak van iedereen, en hetzelfde geldt voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.

Dit is eveneens het gedachtengoed achter Women in Big Data, met als missie vrouwen die actief zijn in big data te inspireren en te verbinden. Deze van oorsprong Amerikaanse organisatie groeide uit tot een moloch met meer dan 17.000 leden, verspreid over 37 lokale afdelingen in zes continenten.

Women in Big Data Brussels Kick-Off

Ook Brussel schrijft een gloednieuw hoofdstuk in dit succesverhaal onder leiding van Valerie Zapico, oprichter en CEO van data-tech-bedrijf Valkuren en ook verkozen als InspiringFifty lady.

Op 7 september geeft zij het startschot aan de Brusselse lancering met de Women in Big Data Brussels Kick-Off: ‘The Data Governance Challenge in Big Data’. Dit samen met enkele andere pioniers in data:
Tina Rosario (Chief Data Officer bij SAP France), 
Elena Tsiporkova (Head of EluciData Lab bij Sirris) 
Rima Farhat (Managing Director Accenture & ICT Women of the Year 2021) 

Op deze kick-off komt u te weten hoe u als bedrijf aan de slag kan gaan met big data en hoe een succesvolle datastrategie er precies uit ziet. Meer info vindt u hier!

Nieuwsgierig naar de top 10 van ‘Women in Data’ in ons land?  Die vindt u op de website van Agoria!

Tags: